4.9/5 - (19 امتیاز)

شیشه سکوریت - شاه شیشه

شاید بارها نام شیشه‌ سکوریت و یا شیشه نشکن را شنیده اما درمورد این نوع شیشه و موارد استفاده از آن اطلاعاتی نداشته باشید. می‌توان گفت که این شیشه چندین برابر از شیشه‌های عادی مقاومت بیشتری داشته و زمانی ‌که دچار شکستگی می‌شود، به تکه‌های بسیار کوچکی تقسیم ‌شده و هیچ‌ گونه خطری برای افراد ندارد. به‌ عبارت‌دیگر می‌توان گفت ذرات شکسته‌ شیشه میرال تا حدی کوچک هستند که نگرانی بابت آسیب رسیدن به افراد وجود ندارد. اگر شما نیز در این زمینه اطلاعاتی ندارید پیشنهاد می‌شود که حتماً در ادامه با شاه شیشه همراه باشید.

شیشه سکوریت چیست؟

معمولاً شیشه‌های معمولی علاوه‌بر مزایایی که دارند، عیوبی نیز خواهند داشت که ازجمله آن‌ها می‌توان به درصد شکنندگی بالای این شیشه‌ها و مقاومت نسبتاً پایین اشاره کرد. آمار بالایی از حوادث مربوط به شیشه رخ می‌دهد که ممکن است آسیب‌های جبران‌ناپذیری را برای افراد به‌ همراه داشته باشد. بدلیل این‌ که شیشه یک شی‌ء بسیار مهم در تمام بناها و سازه‌ها است، بنابراین باید در انتخاب آن دقت کافی را به خرج داد.

شیشه‌ های سکوریت نسبت‌ به مدل‌های دیگر ضخامت بیشتری داشته و مقاومت آن‌ها به حدود ۵ برابر بالاتر است. همچنین در صورت شکستگی این شیشه، لبه‌های کاملاً صاف داشته که احتمال برش به‌هیچ‌وجه در آن‌ها وجود نخواهد داشت. می‌توان گفت که تولید شیشه سکوریت تحت فرآیند حرارتی صورت می‌گیرد و معمولاً روی شیشه‌هایی که برای ساختمان‌ها استفاده می‌شوند، اعمال خواهند شد.

انواع شیشه سکوریت

 شیشه سکوریت به‌طورکلی در دو دسته تقسیم‌بندی می‌شود و که در ادامه آن‌ها را معرفی کرده و در مورد هر یک توضیحاتی را بیان خواهیم کرد.

 شیشه سکوریت نشکن

باید بگوییم که شیشه نشکن یا همان سکوریت با عنوان شیشه میرال نیز شناخته می‌شود. همان‌طور که از نام این محصول پیداست، این شیشه به محصولاتی گفته ‌شده که در برابر حرارت و ضربه مقاومت بسیار عالی دارند. میزان قدرت این شیشه به شکلی است که اگر با جسم سختی همانند چکش و یا آجر برخورد داشته باشد، هیچ‌گونه آسیبی نخواهد دید. استفاده از این شیشه برای مکان‌های مختلف مزایایی را به ‌همراه خواهد داشت.

شیشه‌های نشکن از لحاظ فیزیکی و مقاومت در سطح بالایی قرار داشته و نسبت ‌به مدل‌های معمولی متمایز هستند. شیشه نشکن یا سکوریت پس‌از شکستگی هیچ‌گونه برندگی نخواهد داشت. به‌علت داشتن سطح مقاومتی بالای این نوع شیشه‌ها علاوه‌بر ساختمان‌سازی در سایر صنایع همانند خودروسازی و لوازم خانگی نیز استفاده می شوند

 شیشه لمینت

یکی دیگر از انواع شیشه ‌های سکوریت شیشه لمینت بوده که مقاومت آن نسبت ‌به مدل‌های دیگر شیشه‌های سکوریت بالاتر است. این نوع شیشه متشکل از دو یا چندین لایه بوده که در هر یک از لایه‌ها یک طلق تعبیه ‌شده است. مزایای استفاده از این نوع شیشه را نیز می‌توان در موارد زیر دانست:

این محصول میزان عبور صدا را کاهش داده و می‌تواند از آن به‌ عنوان یک عایق صدای عالی استفاده کرد.

در صورت شکستگی شیشه‌های لمینت لایه‌های پلاستیکی به قطعات کوچک‌تر می‌چسبند و درنهایت شیشه در حالت شکستگی نیز یکپارچگی خود را حفظ می‌کند.

انواع شیشه سکوریت - شاه شیشه

بررسی کاربرد شیشه سکوریت

شیشه سکوریت با طرح‌های متنوع، کاربردهای زیادی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای ساخت انواع درب شیشه‌ای
  • به‌ منظور استفاده در پنجره‌های شیشه‌ای
  • استفاده از شیشه هایی که نیاز به مقاومت در برابر حرارت نیاز دارند.
  • برای درب فر های گازی خانگی یا صنعتی
  • استفاده در پارتیشن‌های اداری شیشه ای
  • استفاده در اتاق آسانسور
  • به‌کارگیری شیشه میرال در نرده های شیشه‌ای
  • شیشه سکوریت جامبو برای شیشه هایی در ابعاد بزرگ مانند دیوار شیشه ای اماکن تجاری

در تمام سازه‌هایی که تا حدودی جان افراد را به خطر می اندازند، استفاده از این شیشه‌ای بهترین انتخاب ممکن خواهد بود. به ‌طور معمول ضخامت‌های این نوع شیشه‌ها از ۴ میلی‌متر شروع ‌شده و تا حداکثر ۲۰ میلی‌متر ادامه پیدا می‌کند. اما درحال ‌حاضر پرفروش‌ترین نمونه شیشه سکوریت دارای ضخامت 10 میلی‌متر است. لازم است بگوییم که اولین استفاده از این نوع شیشه‌ها در وسایل نقلیه بوده و معمولاً از شیشه‌های سکوریت در بخش کشتی یا اتومبیل استفاده می‌کردند.

در حال حاضر نیز استفاده از این نوع شیشه بسیار کاربردی در مکان‌هایی همانند ایستگاه‌های اتوبوس، اماکن ورزشی، بانک‌ها، هتل‌ها و… نیز رایج شده‌است.

مقایسه شیشه معمولی با شیشه نشکن

برای مقایسه دقیق شیشه‌ سکوریت با شیشه‌ معمولی بهتر است که به ‌طورکلی درمورد تفاوت‌ها و شباهت‌های این دو مدل شیشه توضیح دهیم.

 شباهت‌های شیشه‌ میرال با شیشه معمولی

مهم‌ترین شباهت‌های این دو مدل عبارت‌اند از:

  • اندازه شیشه‌های معمولی و سکوریت کاملاً به یکدیگر شبیه است.
  • شیشه‌های معمولی و سکوریت در شرایط یکسان دارای شفافیت یکسانی هستند. درواقع میرال کردن شیشه هیچ تأثیری در میزان شفافیت نخواهد داشت.
  • وزن هر دو شیشه یکسان میباشد.

 تفاوت شیشه معمولی با شیشه سکوریت

اما می‌توان تفاوت شیشه‌ سکوریت و معمولی را نیز در موارد زیر دانست:

  • شیشه‌ سکوریت در مقایسه با مدل‌های معمولی در ضخامت جداره ضخامت یکسان بوده اما مقاومت آن دربرابر شکستگی چندین برابر بیشتر است.
  • مدل‌های سکوریت در صورت شکستن به قطعات بسیار ریز با لبه‌های صیقلی تبدیل می‌شوند که این باعث شده تا هیچ‌گونه خطر برشی نداشته باشند.
  • در صنعت امروزی این شیشه نقش مهمی را داشته و در حال حاضر برای بیشتر ساختمان‌ها و طراحی داخلی از این شیشه استفاده می‌کنند. این در حالی است که استفاده از شیشه‌های معمولی این روزها تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کرده‌ است.
  • شیشه‌های معمولی دارای قابلیت سوراخ‌کاری داشته اما شیشه‌های سکوریت چنین قابلیتی ندارند.
  • باید بگوییم که برای جابه‌جایی مدل‌های سکوریت باید دقت و حساسیت بیشتری به خرج داده شود.

تشخیص شیشه سکوریت شده - شاه شیشه

 

مزایای شیشه سکوریت

استفاده از شیشه سکوریت یا شیشه نشکن مزایای زیادی دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1-ایمنی بیشتر:

شیشه سکوریت در مقابل ضربه‌های معمولی مقاومت بیشتری دارد. هنگامی که شیشه سکوریت میشکند، به شکل قطعات ریز و کم خطر تبدیل می‌شود و احتمال ایجاد آسیب جدی به افراد را کاهش می‌دهد.

2- مقاوم در برابر گرما:

شیشه سکوریت مقاومت بیشتری در برابر تغییرات دمایی دارد. این ویژگی بخصوص در مواقع حریق و آتش سوزی اهمیت دارد.

3- امنیت بالا:

 به دلیل سطح ایمنی بالا، شیشه سکوریت برای استفاده در محیط‌هایی که نیاز به امنیت بالا دارند، مانند ساختمان‌های تجاری، بانک‌ها مورد استفاده قرار می گیرد. بخصوص ساختمان هایی که از شیشه سکوریت جامبو در ابعاد بزرگتر استفاده می کنند.

4- مقاومت در برابر اشعه UV:

بسیاری از شیشه‌های سکوریت دارای مقاومت بالا در برابر اشعه های UV نور آفتاب هستند. به این ترتیب می‌توانند محیط داخلی ساختمان را از خطرات ناشی از تابش مستقیم محافظت کنند.

تشخیص شیشه‌ سکوریت

شاید برای شما این سوال پیش‌آمده باشد که چگونه می‌توان شیشه معمولی را از سکوریت تشخیص داد؟ شما با توجه به موارد زیر می‌توانید به ‌راحتی تشخیص دهید که شیشه موردنظر شما چه مدلی دارد:

  • مقاومت بالا در برابر ضربه
  • عدم امکان برشکاری
  • نگاه کردن به شیشه‌ سکوریت در زاویه کم

باید بدانید که برای خرید شیشه‌ نشکن و تعیین قیمت نهایی این محصول، عوامل مختلفی در این طرح مؤثر خواهد بود که عبارت‌اند از:

  • نوع برش
  • مدل شیشه
  • شکل شیشه
  • میزان ضخامت
  • استفاده از یراق آلات
  • رنگ
  • داشتن جای مناسب برای سوراخ‌کاری و جاساز

جمع‌بندی

شیشه سکوریت یکی از انواع پرکاربرد بوده که در حال حاضر برای شیشه ساختمان‌ها و صنایع مختلف از آن استفاده می‌کنند. این نوع شیشه دارای ویژگی‌هایی بوده که  آن را نسبت‌به مدل‌های معمولی متمایز می‌کند که از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به مقاومت بالا دربرابر شکستگی اشاره کرد.

سوالات متداول

1 کدام شیشه ایمنی بالایی دارد؟
شیشه سکوریت نوعی شیشه امنیتی است که برای افزایش استحکام، تحت عملیات حرارتی ویژه قرار می گیرد. از نظر تولیدکنندگان شیشه سکوریت معمولاً 5 برابر قوی تر از شیشه های معمولی است. چراکه از دو یا چند لایه تشکیل می شود.
2 آیا شیشه سکوریت شکستنی است؟
شیشه های امنیتی 100٪ نشکن نیستند اما به گونه ای طراحی شده اند که در برابر شکستگی بسیار مقاوم باشند. هنگامی که شیشه‌های سکوریت چند لایه می شکنند، به تکه های زیر به هم متصل تبدیل می شوند و برای افراد هیچ خطری ندارند.
  1. علی دانشی

    2 مرداد 1402

    سلام و عرض ادب آیا برای شهرستان هم ارسال میکنید؟

    1. shahrokh

      2 مرداد 1402

      سلام وقت شما بخیر. بله ارسال به سراسر کشور انجام می شود

  2. سینا رهبری

    2 مرداد 1402

    سلام، شیشه برای یخچال هم میشه سفارش داد؟

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.